Arben Brace

Cfare ka pertej bipolaritetit, E Majte - E Djathte

Cfare ka pertej bipolaritetit, E Majte - E Djathte

Kohet e fundit po behet nje perpjekje jo e vogel per laicizimin e politikes dhe per ta shkeputur ate nga kategorite statike te se majtes dhe te se djathtes te cilat ne te vertete ne realitetin e politikes shqiptare, shpesh jane te mbingarkuara me elemente qe nuk i perkasin sferes se politikes. Konkretisht nje terren i tille eshte propaganduar prej kohesh edhe nga politika moderne bashkekohore duke dhene dhe argumentet e duhur filozofiko-sociologjike, te cilet i japin shtysen ketij shfuqizimi gradual te percaktimit dypalesh te politikes dhe braktisjet e ketyre kategorive shoqerohen me interpretime per zhdukjen e politikes metafizike dhe moraliste. Por nderkohe qe politika moderne bashkekohore jep nje sere argumentesh per te shmangur idene se ne programet e tyre nuk kemi te bejme me pikepamje eklektike dhe nje perzierje te komponenteve te majte e te djathte perpjekjet e liderit tone te se majtes, pa dhene argumentet e duhura se ku qendron kjo shkeputje te japin te kuptosh se kjo propagande behet per efekte te mirefillta elektorale.
Autori
Arkivimi

2009

Kendi i Reklamave
Kendi i Reklamave